TILMELD DIG TIL VORES ONLINE DANSKHOLD - UGENTLIG OPTAG

lær dansk - dansklektioner på alle niveauer Danskkurser for internationale i Danmark

Udfyld formularen, og vi kontakter dig

Vælg afdeling
Personlige oplysninger
Yderligere information

Lær det danske sprog med A2B

A2B byder dig velkommen online eller på et af vores sprogcentre, hvor vi tilbyder danskkurser på alle niveauer - fra begyndere til eksperter. Vi tilbyder danskkurser på et højt niveau, som er skræddersyet til dine behov. Vores kurser handler naturligvis om at lære dansk, men handler også om emner, der er relevante for dit arbejdsliv og du bliver også introduceret til det danske samfund og den danske kultur. Du vil opleve en hurtig, effektiv og moderne tilgang til sprogindlæring.

Du kan lære dansk gratis

For udlændinge, der bor eller studerer i Danmark, er danskundervisningen inden for den officielle danskuddannelsen gratis, hvis du har en henvisning fra kommunen. Du skal blot indbetale et refunderbart depositum. Ved du, om du har ret til gratis danskundervisning? Normalt har du fået en henvisning fra kommunen i din E-boks - hvis ikke, kan vi hjælpe dig med at kontakte din kommune.

Ring til vores koordinator på +45 70 26 61 00 eller send os en mail ved at klikke på linket nedenfor - vi hjælper dig med at finde ud af, om du har ret til gratis danskundervisning, og vi finder det bedste og mest effektive danskkursus for dig.

Send en e-mail til A2B

Lær dansk online - køb adgang til vores selvstudie begynderkursus i dansk

Er du på vej til Danmark og vil lære dansk som prearrival - eller har du bare ikke fået lært det danske sprog endnu? Book et online selvstudie hos A2B, hvor du i dit helt eget tempo kan følge et danskkursus, som foregår 100 pct. online. Du får tre måneders adgang til kurset, hvor du kan gennemgå videoer, tekster, lydfiler og opgaver, og hvor du lærer basis dansk, ligesom du lærer mere om det danske samfund, kultur og arbejdsmarked. 

køb adgang til selvstudiekurset
FIND ET SPROGCENTER TÆT PÅ DIG

Klik på linket herunder og find et A2B sprogcenter tæt på dig.

FIND en sprogskole tæt på dig

Lær dansk gratis

Sådan kommer du i gang med den officielle danskuddannelse - online eller på vores sprogcentre:

  1. Tjek med din kommune, om du har en henvisning til danskuddannelse og derfor har ret til gratis danskuddannelse.
  2. Tilmeld dig hos A2B: For 100 pct. online undervisning book her - ellers kontakt det nærmeste A2B sprogcenter for at tilmelde dig undervisning på sprogskolen.
  3. Hvis du ikke kan få en henvisning til gratis danskuddannelse fra kommunen, kan du kontakte vores koordinator på +45 70 26 61 00 og høre om mulighederne for selvbetaling på den officielle danskuddannelse.
  4. Alternativt kan du booke og betale for et online begynderkursus (24 lektioner) her

Inden du starter på danskuddannelsen, vil du mødes med en af ​​vores undervisere. På mødet vil du tage en sprogtest og tale med underviseren om dine forventninger, behov og ønsker til forløbet. 

Vidste du, at ...

Som international medarbejder eller studerende i Danmark - eller som ægtefælle - kan du deltage i den officielle danskuddannelse, som består af tre niveauer med fem moduler. Danskuddannelsen er gratis med en henvisning fra kommunen, men du skal betale et refunderbart depositum på 2.000 kr., som tilbagebetales, når du består et modul inden for en given tidsramme.

Danskuddannelse på tre niveauer - den officielle danskuddannelse

Inden du begynder på danskuddannelsen online eller på et af A2B's sprogcentre, tester vi dine sprogkundskaber og yderligere kvalifikationer, hvorefter vi placerer dig på enten Danskuddannelse 1, Danskuddannelse 2 eller Danskuddannelse 3 – afhængig af dine kvalifikationer.

Hver danskuddannelse består af enten fem eller seks moduler som vist her.

For at gå videre fra et modul til det næste, skal du bestå en test. Du afslutter det afsluttende modul ved at bestå en afsluttende prøve.

Vigtigt om retten til danskundervisning

Du har ret til gratis at deltage i danskuddannelsen i op til fem år fra den dag, du modtager henvisningen. Din lokale kommune sender dig et brev/henvisning med oplysninger om din ret til danskuddannelsen. 

læs mere om danskuddannelsen

Sådan betaler du depositum

Hvis du har valgt at tage danskuddannelsen hos A2B, skal du indbetale et depositum på 2.000 DKK før du begynder på danskuddannelsen.

Dit depositum refunderes, når du har bestået en test inden for en given tidsramme. Du skal medbringe kvitteringen for betalingen, når du starter undervisningen.

Gratis danskuddannelse

Med en henvisning fra kommunen er det gratis at tage danskuddannelsen.

Kontakt A2B på +45 70 26 61 00 for yderligere information. 

 

klik her for at betale depositum

Virksomheder kan søge om støtte til deres medarbejderes danskkursus

Hvis du arbejder i Danmark, har din arbejdsgiver og/eller virksomhed flere muligheder for at søge økonomisk støtte til din danskuddannelse.

Statens Voksenuddannelsesstøtte (SVU)

SVU er er uddannelsesstøtte til voksne, der studerer i arbejdstiden. Hvis din medarbejder deltager i danskuddannelsen som en del af arbejdstiden, vil virksomheden kunne få erstatning for din arbejdskraft for de timer, undervisningen varer.
Der er flere betingelser, der skal være opfyldt for at modtage SVU - blandt andet, at medarbejderen:

  • Skal være ansat og have haft arbejde de seneste 26 uger og være over 20 år
  • Har en aftale med arbejdsgiveren om, at man med fuld løn har fri fra arbejdet for at deltage i danskuddannelsen
  • Må ikke modtage anden offentlig støtte
  • Skal bo i Danmark

www.SVU.dk kan du finde mere information om SVU og søge SVU – det er virksomheden, der skal søge på vegne af den enkelte medarbejder.

FAQ om danskuddannelsen

Q: Hvem har ret til gratis danskuddannelse?

A: Som international medarbejder eller studerende, der bor i Danmark, har du ret til op til 5 års danskundervisning gratis, hvis du har en henvisning fra kommunen. Din lokale kommune udsteder henvisningen for at få danskuddannelsen gratis - derfor skal du have en henvisning fra kommunen, inden du starter undervisningen. Vores koordinator eller Dit lokale sprogcenter kan hjælpe dig i processen med at kontakte kommunen.

Q: Hvor kan jeg følge den gratis danskuddannelse henne?

A: Som international medarbejder eller studerende, der bor i Danmark, har du ret til frit at vælge, hvilken sprogskole du vil gå på. Den lokale kommune har sørget for en lokal sprogskole, men ønsker du at vælge en anden skole - fx tættere på dit job eller 100 procent online, har du frit valg.

Q: Er danskkurser gratis?

A: Danskkurser under danskuddannelsen er gratis, hvis du har en henvisning fra kommunen, som du bor i. Du skal betale et depositum på 2.000 kr. , som bliver returneret, når du består modulerne inden for en given tidsramme.  

Q: Hvor lang tid tager det at bestå danskuddannelsen?

A: Der er ikke en fast defineret tidsramme for at gennemføre danskuddannelsen - det afhænger af egen indsats og progression. En danskuddannelse består af op til seks moduler, og du skal bestå testen for et modul for at komme videre til det næste. Modultestene gennemføres på sprogcentret, og din lærer bestemmer, hvornår du er klar til at tage den næste modultest. Det afsluttende modul på kurset afsluttes med en afsluttende eksamen (Prøve i Dansk 1, 2 eller 3), som afholdes i maj/juni og november/december hvert år. Du og din lærer bestemmer, hvornår du er klar til at gå til den afsluttende eksamen.

Q: Hvad gør jeg, hvis jeg ikke har ret til gratis danskuddannelse og derfor ikke kan få en henvisning fra kommunen?

A: Hvis du vil følge danskuddannelsen og selv vil betale for at deltage, er dette naturligvis muligt - du aftaler nærmere om din deltagelse ved at kontakte A2Bs kursuskoordinator ved at klikke på linket herunder.

Du kan desuden deltage på et af A2B's korte åbne kurser - find dem her.

SEND EN MAIL TIL A2B'S KOORDINATOR

Aarhus University - ansatte og spouses

A2B har kurser særligt tilrettelagt til ansatte og spouses på Aarhus Universitet.

Kurserne foregår på Aarhus Universitets fakulteter.

For yderligere informationer, kontakt A2B's Sprogcenter Aarhus+45 24 88 48 15.

gå til A2B sprogcenter aarhus' hjemmeside
Kontakt

Skriv en besked, og vi vender tilbage til dig