TILMELD DIG TIL VORES ONLINE DANSKHOLD - UGENTLIG OPTAG

studerer eller arbejder du i danmark? Betal depositum for danskuddannelsen

Velkommen til Danmark

Er du kommet til Danmark for at arbejde, studere eller lign., så har du ret til at få en henvisning til danskuddannelse fra din kommune. Undervisningen foregår online eller på et sprogcenter, hvor du vil modtage undervisning sammen andre udlændinge, der for nyligt er kommet til Danmark.

Not fluint in Danish yet? Read about deposit in English

Vigtigt om retten til danskuddannelse

Du har ret til danskuddannelse i op 5 år fra datoen for denne henvisning. Du bestemmer selv, om du vil deltage i danskundervisningen, men de 5 år regnes fra datoen for  henvisning. Det gælder også, selvom du ikke reagerer på henvisningen, f.eks. hvis du ikke møder op på sprogcentret eller kommunen.

Depositum

Inden du begynder på undervisningen, skal du betale et depositum på 2.000 kr. Beløbet betales online her eller til sprogcentret, hvor du vil få nærmere information om tilbagebetaling. Hvis du er i Danmark som au pair, skal du ikke betale depositum.

Det er kommunen, der beslutter, hvornår du kan få depositum retur. Reglerne er, at når du består et modul eller den afsluttende prøve inden for tidsfristerne (6 måneder for modul 1 og 2, 7 måneder for modul 3, 8 måneder for modul 4 og 9 måneder for modul 5 og 6), får du dit depositum retur. Hvis du stopper danskuddannelsen, herunder f.eks. på grund af udrejse af Danmark, uden at have bestået et modul inden for tidsfristen, eller består modultesten efter tidsfristen, får du ikke dit depositum retur. Ring til os eller mød op i sprogcenterets åbningstid for at aftale nærmere om tilbagebetaling af depositum.

De tre danskuddannelser

Der er tre danskuddannelser, og du vil blive indplaceret på én af de tre danskuddannelser afhængig af dine forudsætninger, som vi tester, inden opstart. Du bliver indplaceret på Danskuddannelse 1, 2 eller 3 - og på et modul (1-5/6), se modellen herunder. Alle tre danskuddannelser består således af et antal moduler (5 eller 6), og hvert modul afsluttes med en test. En danskuddannelse afsluttes med en prøve i både skriftlige og mundtlige færdigheder. Du har mulighed for både at få undervisning om dagen eller om aftenen - både online via Teams og på vores sprogcentre.

klik her for at betale depositum
Ny i denmark?

Er du lige kommet til Danmark? Og vil du gerne lære dansk hos A2B?

Lad os hjælpe dig med at finde ud af, om du har ret til gratis danskundervisning under danskuddannelsen - ring til os på +45 70 26 61 00 eller klik på linket og send en mail.

send en mail til a2b

Kontakt os

Send os en besked, og vi vender tilbage til dig

Få mere at vide

Få styr på fakta om depositum og danskuddannelse i denne video (videoen er på engelsk)

Gratis danskundervisning til dig

Vidste du, at fra den dag, du modtager din henvisning fra kommunen, har du ret til op til fem års gratis danskuddannelse?
Send en mail til vores koordinator for at høre mere om mulighederne for dig. 
send en mail til a2b's koordinator
Kontakt

Skriv en besked, og vi vender tilbage til dig