SIGN UP FOR ONLINE BEGINNER CLASS - WEEKLY ADMISSION

LÆR DANSK I tønder |LEARN DANISH IN tønder A2B Sprogcenter Tønder

Velkommen til A2Bs sprogcenter Tønder

A2B tilbyder på vores sprogcenter i Tønder en fleksibel, individuel og beskæftigelsesrettet danskuddannelse for integrationsborgere, hvor målet er, at kursisterne lærer dansk og kommer i job eller uddannelse. Desuden tilbyder vi målrettet og individuel danskuddannelse for studerende og udenlandske medarbejdere.  
A2B har et individuelt og jobrettet fokus, hvor målet er selvforsørgelse. Danskuddannelsen hos A2B indeholder undervisning i dansk sprog og kultur samt arbejdsmarkeds- og samfundsforhold i Danmark. På første og andet modul lægger vi særlig vægt på mundtlige og beskæftigelsesrettede sprogkundskaber.
Vil du lære dansk på Sprogcenter Tønder? Kontakt os på 27 61 16 15 og få flere oplysninger. 

Prøver og karakterer:
I 2021 havde vi på sprogcenteret disse beståelsesprocenter:
Danskuddannelse 1: 75,0 pct. 
Danskuddannelse 2: 100 pct. 
Danskuddannelse 3: 92,9

Og disse gennemsnitlige karakterer:
Danskuddannelse 1: 6,4
Danskuddannelse 2: 5,7
Danskuddannelse 3: 6,2

Kilde: Aktiviteten hos udbydere af danskuddannelse for voksne udlændinge m.fl. 2021 
*) Note: Der var færre end fem kursister til prøven, og beståelsesprocent samt karakterer er derfor diskretioneret af ministeriet. 

Vi er prøveafholdende:
Du kan tilmelde dig prøve i Dansk 1, Dansk 2, Dansk 3, Indfødsret eller Medborgerskab ved at klikke her.

Kontakt a2b sprogcenter tønder

Maj er museumstid - mens de andre kandidater er til prøve

Maj er lig afsluttende prøver på sprogcenter Tønder - og det er derfor den perfekte tid til, at de øvrige kandidater på sprogcenteret flytter danskundervisningen ud af huset. Blandt andet på bibliotekets skønne læsesal, på gåture i historiske centrum og på ture på de lokale museer for at lære endnu mere dansk og endnu mere om dansk kultur og historie. 

Sproglæringen er høj, og stemningen er altid god, når vi er afsted. Et hold har fx været på gåtur i den gamle bymidte og er blevet fotograferet med Tønders vartegn: Kagmanden. – Det har desværre intet med kager at gøre. En kag er den pisk, som politiet/militsen i Tønder straffede tyve med i 1600-tallet

Andre var  på Kunst og Kulturhistorisk Museum i Tønder, hvorfra de nød udsigten over Tønder Marsken oppe fra Vandtårnet.

Og en tredje gruppe var på museet Drøhses Hus, hvor de blandt andet fortæller om Tønders stolte kniplingstradition, kniplingsindustrien i Tønder og om byggestil og arkitektur i Tønder. Et lille besøg i den kunstnerisk anlagte museumshave blev det også til.

Med fornyet energi ser vi frem til flere spændende udflugter i den kommende tid, hvor vi får muligheden for at træne dansk ”i den rigtige verden”. 

Fotos: Peter Søgaard Olesen, Ulla Vodder og Louise Willemoes Poulsen

 

Kandidater lærte om fagbevægelse og arbejdsforhold

I april og maj har vi på A2B's sprogskole i Tønder haft besøg af Åge fra 3F. Åge har fortalt om reglerne på det danske arbejdsmarked og om, hvad man skal se efter, når man får sin kontrakt. Emnet er bestemt ikke let.

Noget af det er for danskere velkendt. Men for vores kandidater var der meget vigtig ny viden om fx arbejdstid, ferieregler og kontrakter.

Foto: Peter Søgaard Olesen

Danskundervisning til internationale medarbejdere

A2B tilbyder internationale medarbejdere holdundervisning på alle niveauer på sprogcenteret midt i Tønder eller på 100 pct. online hold. Skræddersyet undervisning fra begynderdansk til ekspertniveau til medarbejdere eller ledere. Vi afdækker, om denne undervisning kan være gratis under danskuddannelsesloven.

Kontakt os
Vi vil gerne guide jer til den bedste løsning til jer og jeres internationale medarbejdere. Kontakt os på telefon 27 61 16 15 eller udfyld formularen herunder, så kontakter vi dig for at afklare, hvordan vi bedst arrangerer danskundervisning hos jer. 

Kontakt mig om danskundervisning

Ja tak, A2Bs virksomhedsservice må gerne kontakte mig om dansk til internationale medarbejdere.

learn danish for free

As an international living, working or studying in Denmark it is probably free for you to study Danish

learn more

A2B Sprogcenter Tønder

A2B Tønder
Nørregade 31, 1.sal
6270 Tønder
Telefon: 27 61 16 15
P-nr.: 10 23 16 37 79 

Kontakt:
Charlotte Gjervig Strømvig
Telefon: +45 30 85 12 62
Email: cgs@a2b.dk

Sprogcenteret er åbent:

Mandag: 7.30–15.00
Tirsdag 7.30–15.00
Onsdag 7.30–15.00
Torsdag 7.30–15.00
Fredag 7.30–14.00

Vil du tilmeldes danskuddannelsen hos A2B?

Kontakt Tønder Kommune på 74 92 92 92

NEW IN DENMARK

Have you just arrived in Denmark? And would you like to learn Danish at A2B?

We offer several Danish courses for foreigners. Our courses are available for you – contact Tønder Kommune by phone number 74 92 92 92 to be enrolled for a Danish course at A2B. Or send an e-mail to A2B to get further information.

Send an e-mail tO A2B

Depositum

Velkommen til danskuddannelsen hos A2B. Vi er glade for, at du har valgt at gå til danskuddannelsen hos os. Herunder har vi samlet oplysninger om hvordan du betaler depositum.

Du skal inden start på undervisningen betale et depositum på 2.000 kr. De 2.000 kr. betaler du på dette link. Når du møder op til undervisning, skal du medbringe kvittering på din indbetaling.

Sådan betaler du

Du betaler depositum hos A2B på dette link  Hvis du er i Danmark som au pair, skal du ikke betale depositum.

Tilbagebetaling af depositum

Det er kommunen, der beslutter, hvornår du kan få depositum retur. Reglerne er, at når du består et modul eller den afsluttende prøve inden for tidsfristerne (4 måneder for modul 1, 5 måneder for modul 2, 7 måneder for modul 3, 8 måneder for modul 4 og 9 måneder for modul 5 og 6), får du dit depositum retur. Hvis du stopper danskuddannelsen, herunder f.eks. på grund af udrejse af Danmark, uden at have bestået et modul inden for tidsfristen, eller består modultesten efter tidsfristen, får du ikke dit depositum retur. Ring til os eller mød op i sprogcenterets åbningstid for at aftale nærmere om tilbagebetaling af depositum.

Har du spørgsmål?

Kontakt dit sprogcenter på  27 61 16 15, hvis du har spørgsmål til danskuddannelsen, betaling og støttemuligheder.

KLIK HER FOR BETALING AF DEPOSITUM
Contact | Kontakt

Write a message and we will get back to you | Skriv en besked, og vi vender tilbage til dig