Plusjob fagseminar Vi skal skabe succeshistorier

Virksomheden Proshop i Aarhus giver mennesker med handicap muligheder på arbejdsmarkedet. For virksomhedens logistikchef, Ronnie Stormfeldt, handler det om at skabe menneskelige succeser og dermed værdi for virksomheden.

I øjeblikket har omkring ti ud af de i alt 60 medarbejdere på Proshops lager en form for psykisk eller fysisk handicap. Nogle af dem er i arbejdsprøvning eller praktik, andre er ansat i fleksjob. Hvilken ansættelsesform eller handicap har ikke den store betydning for logistikchef, Ronnie Stormfeldt. For ham handler det mere, om at finde ud af hvad den enkelte kan og så gøre netop det til en værdi og succes i virksomheden.

”Her kan man selv være med til at definere sit job. Vi har så mange forskellige opgaver, at der altid er noget, som passer til den enkeltes behov,” forklarer han og viser rundt på lageret, hvor medarbejderne har travlt med alt fra teknisk support til presning af pap.

”Det vigtige er, at man selv er motiveret for at skabe en forandring og yde en indsats. Selv være med til at skabe sin succeshistorie.”

Artiklen fortsætter under billedet

"Her kan man selv være med til at definere sit job. Vi har så mange forskellige opgaver, at der altid er noget, som passer til den enkeltes behov." Ronnie Stormfeldt, logistikchef hos Proshop

Investeringen kommer tilbage

Han står i spidsen for den CSR-indsats, som Proshop igangsatte for godt tre år siden, hvor de bl.a. indledte samarbejde med AspIT og Special Minds og senere med Aarhus Kommune herunder Øvebaner. Han har utallige eksempler på, at mennesker, som var opgivet af både uddannelsessystem, arbejdsmarkedet og af sig selv, har fundet en plads i virksomheden – og ikke kun det – også tilført Proshop en værdi.

”Det kan kræve tid at integrere et menneske med handicap på en arbejdsplads, og man skal som chef være villig til både at servicere og investere,” forklarer han.

”Til gengæld kommer din investering mange gange tilbage i form af dedikerede, engagerede og dygtige medarbejdere.”

 Nogle gange handler investeringen om at have tålmodighed. Andre gange om at være fluen på væggen.

”Alle mennesker med særlige behov er forskellige. For nogle kan det sociale på arbejdspladsen være vanskeligt og kræve langsom tilvænning, og for andre handler det om at få hjælp til at finde ud af, hvad de egentlig er gode til,” siger han.

”Den forskellighed kræver, at arbejdspladsen har rum til at observere, lytte og tage en snak – også om noget der er svært.”

Er du blevet nysgerrig efter at høre mere om Proshops arbejde med at skabe succeshistorier for mennesker med handicap, kan du møde logistikchef, Ronnie Stormfeldt til OCNs og A2Bs fagseminarer i både Aarhus (d. 28. februar) og i København (d. 14. marts).

Tilmeld dig Plusjob fagseminar