Tovholder med mange bolde i luften

Samtale med en kandidat, dernæst et par timers holdundervisning, et par opkald til virksomheder om en praktikplads og et virksomhedsbesøg og så indimellem nogle mails, der skal besvares, og andre administrative opgaver, der venter.

Sådan kan en helt almindelig arbejdsdag være for Martin Schlaikjer-Petersen, der er tovholder hos A2B i Sønderborg, som har forløb for ledige, der skal opkvalificeres og rettes mod et job eller en uddannelse.

Ikke to dage er ens, og det er netop det, han kan lide ved jobbet.

”Den alsidige hverdag betyder meget for mig, kontakten til kandidaterne, samarbejdet med ens kollegaer og det at vi sammen lykkedes med opgaverne.”

Bruger alle kompetencer

Martin Schlaikjer-Petersen har været ansat som konsulent hos A2B siden 2009. Han har en uddannelse som luftfragtsspeditør, er siden uddannet Akademiøkonom fra Århus Købmandsskole, og han har arbejdet inden for spedition og siden gennem en årrække med forskellige opgaver inden for salg og marketing.

”Jeg har gennem mine jobs og uddannelser bl.a. arbejdet med kundekontakt, netværk, IT og strukturskabelse, og jeg bruger faktisk alle mine kompetencer i mit job hos A2B, hvor målet er at styrke kandidaterne både personligt og fagligt, så de kommer i job,” siger han.

Topmotiveret hold

Hos A2B bruger han omkring en tredjedel af sin tid på at undervise kandidaterne og have samtaler med dem, en tredjedel af tiden på at have kontakt med virksomheder omkring jobs og praktikforløb og den sidste tredjedel på de administrative opgaver, der er en del af ansvaret som tovholder.

”Jeg kan lide de varierede opgaver, og så er det skønt at arbejde med mennesker, der har lyst til at lære og udvikle sig. Så man går ekstra glad hjem fredag eftermiddag, når man har et topmotiveret hold, der bare ønsker mere og nærmest ikke vil på weekend.”