THE NEXT ONLINE COURSE STARTS ON 24 JANUARY 2022

”Det er fedt at kunne hjælpe en i job, ligesom jeg selv fik hjælp” Egen butik efter forløb hos A2B

”Det er fedt at kunne hjælpe en i job, ligesom jeg selv fik hjælp”

Den islandske designer Torbjørg Hlin blev bedre til dansk og blev også opmuntret til at starte op som selvstændig på A2Bs forløb for ledige i Sønderborg. Nu har hun åbnet sin egen forretning og har samtidig overskud til at tage en praktikant fra A2B.

En ny og helt særlig tøjbutik har netop åbnet dørene på Falstergade 4 i Sønderborg. ’Torlin’ er både såkaldt stangtøj og skræddersyet tøj, og forretningen har i et halvt års tid ligget i Broager, men det er gået så godt, at den nu er flyttet til større lokaler i Sønderborg. Og har fået brug for ekstra hjælpende hænder for at imødekomme den store efterspørgsel.

Bag Torlin står islandske Torbjørg Hlin, der for et år siden var ledig efter at være blevet uddannet som designer. Da hun havde behov for at blive bedre til dansk for at komme tættere på arbejdsmarkedet, kom hun gennem Sønderborg Kommune på et forløb hos A2B i Sønderborg, som handler om at få ledige i job.

Hjælp til sprog og job

Her blev hun målrettet opkvalificeret i det danske sprog, mens hun samtidig blev motiveret til at søge job og lave en konkret plan for at komme tilbage på arbejdsmarkedet igen.

- Jeg vidste, at jeg gerne ville åbne min egen butik, men jeg havde indledningsvis brug for et fast arbejde, så da jeg havde lært tilstrækkeligt dansk, fandt jeg et deltidsjob som handicaphjælper, som senere blev til et fuldtidsjob, fortæller Torbjørg Hlin, der samtidig besluttede at lægge al øvrig tid i at starte sin egen virksomhed op.

Hos A2B nåede hun også at få hjælp til det praktiske omkring at starte virksomhed af A2B konsulent Birgitte Bonde, og i dag går forretningen så godt, at Torlin netop er flyttet til større lokaler i Sønderborg.

Samtidig har Torbjørg Hlin kontaktet A2B for at forhøre sig om muligheden for at få en borger i praktik, som kunne matche hendes behov i forretningen.

Praktik med håb om fastansættelse

Birgitte Bonde matchede Torbjørg Hlin med Mohannad Ezzeddin Cheikhmous, der er fra Syrien, er uddannet skrædder og har arbejdet med at sy i 12 år.

- Han passer perfekt hertil, og han begynder med fire ugers praktik, og derefter håber jeg at kunne ansatte ham hos mig, siger Torbjørg Hlin.

- Jeg var selv glad for den hjælp, jeg fik til at komme ind på arbejdsmarkedet og komme i gang med min virksomhed, og derfor har jeg haft lyst til at ’betale tilbage’. Altså give en anden person med en udenlandsk baggrund chancen for at komme ind på det danske arbejdsmarked, selv om sproget ikke er helt perfekt. Derfor er jeg glad for, at aftalen med Mohannad er faldet på plads, siger hun.

Contact | Kontakt

Skriv en besked, og vi vender tilbage til dig | Write a message and we will get back to you