Job-succes Praktik og gå-på-mod førte til job

En dryppende vandhane endte med at blive til et fuldtidsjob for 37-årige Anas Hawasli, som kom fra Syrien til Fredericia for godt et år siden.

”Vandhanen i min lejlighed var gået i stykker, så der kom en håndværker for at reparere den,” fortæller Anas.

”Mens han arbejdede, fik jeg en idé. Jeg kunne måske komme i praktik i hans firma?”

 Anas holdte sig ikke tilbage og spurgte håndværkeren, om de ikke kunne bruge en ekstra hånd i firmaet. Og pludselig gik det stærkt. A2Bs konsulent tog bolden derfra og fik en praktikaftale med Sparsø Gruppen, så Anas kunne komme i gang og vise, hvad han kunne.

”Praktik er en enestående mulighed for vores kandidater til at vise, hvad de kan – også selvom de ikke taler sproget så godt endnu,” siger Casper Skouboe Madsen, som er konsulent hos A2B.

 Fastansat efter praktik

Praktikaftalen udløber om en lille måned, men Anas er blevet fuldtidsansat pr. 1. oktober til at varetage mange forskellige opgaver inden for ejendomsservice.

”Jeg klipper hæk, maler og slår græs, men jeg kan også reparere vaskemaskiner og vandhaner,” forklarer Anas, som havde et lignende job på en mindre produktionsvirksomhed i Syrien.

”Min chef her i Danmark er glad for mig og mit arbejde. Og jeg er meget glad for at arbejde i Sparsø gruppen og vil gerne arbejde med mange ting.”

Også Anas’ bror Ahmad, som er 30 år, er netop kommet i fuldtidsjob. Han har indledningsvist været i praktik hos ISS og været til syv jobsamtaler hos forskellige virksomheder.

”Det er ikke så nemt at få job, når du ikke taler godt dansk. Men så havde jeg en ven, som foreslog at jeg skulle prøve at sende mit CV til Burger King,” forklarer Ahmad.

 Fortsætter med danskuddannelse

Lederen hos Burger King kunne lide Ahmad, og A2B-konsulenten fik lavet en aftale om praktik i to måneder.

”Nu har jeg fået fuldtid og fast job hos Burger King. Jeg laver mad og gør rent,” forklarer han og tilføjer, at både han og Anas fortsat går på Danskuddannelsen hos A2B om aftenen.

”Min chef vil gerne have, at jeg også kan arbejde i kassen, så det er vigtigt, at jeg lærer mere dansk.”

For et par dage siden blev Ahmad desuden ringet op af et vikarbureau, hvor han tidligere havde været i praktik. De havde et jobtilbud til ham, men han bliver hos Burger King.

”Jeg er glad for arbejdet og for at møde nye mennesker. Det er meget vigtigt for mig at arbejde. Jeg har haft job, siden jeg var 14 år – det er mit liv,” siger Ahmad.

 

Ahmads historie

Klik her for at høre den