SIGN UP FOR ONLINE BEGINNER CLASS - WEEKLY ADMISSION

Pennevenner på tværs af sprogcentre

Mens coronaen har lukket landet ned, har kandidater på danskuddannelsen på A2Bs sprogcentre i Hjørring og Tønder knyttet bånd mellem nord og syd.

For at give plads til det autentiske sprog i undervisningen indledte to undervisere nemlig et pennevensprojekt mellem nord og syd med det formål at træne e-mailgenren og gøre kandidaterne mere fortrolige med de sproghandlinger, som e-mailgenren kræver.

Kandidaterne fik pennevenner fra det andet center, og resultatet er, at der nu bliver skrevet på livet løs, fortæller Louise Willemoes fra A2Bs sprogcenter i Tønder:

”Nogle skriver kort, nogle skriver langt, nogle bruger ordbogen, andre bruger deres mand/kone som hjælp. Men det vigtigste er, at kandidaternes mails gør, at de forstår hinanden. Vi ser ikke på fejl, men på muligheder for en bedre kommunikation,” fortæller hun.

Lærer om andre steder i Danmark

”Vi prøver at matche kandidaterne i forhold til deres danskkundskaber, skrivelyst og kulturelle baggrund, så de kan møde nye interessante venner fra den anden ende af landet. På den måde bliver hele vores Danmarksbillede større og mere nuanceret.”

Mette Arildskov Daugaard fra A2B i Hjørring oplever, at projektet med pennevenner har betydet, at kandidaterne får produceret endnu mere skriftligt:

”Det betyder noget, at de ved, der er en rigtig modtager i den anden ende. De gør sig umage med at udtrykke sig, og de er interesserede i deres nye penneven. Faktisk så meget, at nogle af kandidaterne har valgt det som modultestemne, hvor de fortæller om at være og have en penneven. Projektet giver dem indblik i, at der er kandidater, der - ligesom dem - lærer dansk,” siger hun.

Giver inspiration

Louise Willemoes supplerer:

”Jeg oplever at mine kandidater har lettere ved at finde inspirationen til at skrive om sig selv og om hverdagen. Samtidigt kan jeg se, at det tilfører noget nyt i den online undervisning, fordi man har den personlige kontakt med andre. Vi holder sproget ved lige, og kandidaterne får også kendskab til andre steder i landet,” siger hun.

 

Find dit lokale sprogcenter her
Nogle skriver kort, nogle skriver langt, nogle bruger ordbogen, andre bruger deres mand/kone som hjælp. Men det vigtigste er, at kandidaternes mails gør, at de forstår hinanden. Louise Willemoes fra A2Bs sprogcenter i Tønder

LÆR DANSK GRATIS HOS A2B

Det er gratis for internationale medarbejdere og studerende i Danmark at lære dansk på landets sprogcentre (med en henvisning fra kommunen), således også hos A2B. 

KLIK HER OG LÆS MERE om gratis danskuddannelse
Contact | Kontakt

Write a message and we will get back to you | Skriv en besked, og vi vender tilbage til dig