Sprogcenter i nye omgivelser

A2Bs sprogcenter har i Maribo har oplevet en stor vækst og er nu flyttet i større lokaler på Brovejen. 

”Det er nyt, lyst og stort, og både personale og kandidater trives i de nye omgivelser.” Sådan fortæller Rie May Hansen, der er centeransvarlig på A2Bs sprogcenter i Maribo, om de nye lokaler på Brovejen, som sprogcenteret netop er flyttet ind i.

Det seneste år har A2Bs sprogcenter, hvor flygtninge og indvandrere i Lolland Kommune bliver undervist i dansk, oplevet en stor tilgang af kandidater til danskuddannelsen. Store grupper flygtninge fra blandt andet Syrien har betydet, at sprogcenteret har måttet udvide hurtigt for at kunne tilbyde danskuddannelsen til alle, og det medførte blandt andet, at man havde undervisning på to adresser.

Derfor gik jagten ind på større lokaler, og da Skattecenter Maribo fik lokaler til overs, rykkede A2B ind på anden og tredje sal på Brovejen 15.

Samlet et sted

”Lokalerne er perfekte for os. Vi har blandt andet 10 store undervisningslokaler, gode kontorlokaler og et cafeområde, hvor kandidaterne kan opholde sig i pauserne. Og både personale og kandidater er glade for, at det hele nu er samlet et sted,” siger Rie May Hansen, der også fortæller, at der på sprogcenteret er kontorer til kommunens sagsbehandlere, der dermed kan holde møder og tale med kandidater på centeret.

En af de medarbejdere, der kommer ofte på sprogcenteret er Pia Kjær, der er koordinator på integrationsområdet i Lolland Kommune. Også hun er tilfreds med de nye omgivelser:

”Det er superdejlige lokaler vi har fået, det giver ny energi. Det er en stor fordel, at det hele er samlet på ét sted, så vi hurtigt og nemt kan komme i dialog med borgere, lærere og Rie,” siger Pia Kjær

På A2Bs sprogcenter i Maribo bliver 167 kandidater undervist i dansk dagen og 40 om aftenen. Desuden står A2B for to dages aktivering for en stor gruppe af de kandidater på danskuddannelsen, der er ledige.