Ny praktikaftale A2B indgår aftale med Efterskoleforeningen

A2B fortsætter med at knytte partnerskaber med virksomheder og organisationer, som er interesserede i et samarbejde om praktik og integration af nye borgere i Danmark. Nyeste samarbejdspartner er Efterskoleforeningen

 

Det betyder, at A2B-kandidater fremover har mulighed for at komme i både arbejds- og sprogpraktik på efterskoler over hele landet. Efterskolerne kan bl.a. tilbyde arbejdsopgaver inden for service, rengøring og køkken, men også i gæstelærerfunktioner.

 

”Vores skoler har mange forskellige opgaver, der skal løses og som indeholder masser af læring for nye borgere i Danmark,” siger Anette Ingemansen, Vicedirektør fra Efterskoleforeningen, der repræsenterer efterskolerne i hele Danmark.

”Vi vil gerne bidrage med vores viden og ruste flygtninge til at kunne skabe sig en fremtid på det danske arbejdsmarked. Vi ser frem til at komme i gang og modtage de første kandidater.”

 

Aftalen understøtter bl.a. også Efterskoleforeningens nye charter, som blev vedtaget ved efterskolernes årsmøde, hvor man blev enige om at arbejde yderligere for mangfoldigheden.

 

”Det sikrer ikke kun, at vi arbejder for større mangfoldighed blandt eleverne, men også at mangfoldighed bliver en del af tankesættet,” forklarer Anette Ingemansen.

”En aftale, som denne, er med til at understøtte det.”