Madskolen sender Henriette tættere på drømmejobbet

Henriette Camilla Andersen gik fra første dag direkte ind i hjertet på køkkenchefen hos Dinnerdeluxe i Hillerød, der har ansat hende i lønnede timer sideløbende med et praktikforløb.

”Jeg er havnet det helt rette sted, hvor jeg har fået mulighed for at vise, hvem jeg er, og hvad jeg kan, og det bliver værdsat. Det er fantastisk.”

Sådan opsummerer den 29-årige Henriette Camilla Andersen fra Hillerød oplevelsen af at være i praktik og job i kantinen hos den lokale afdeling af DinnerdeLuxe. Og her er følelsen af et godt match gengældt.

”Henriette har en smilende og professionel tilgang til arbejdsopgaverne, hun har et godt overblik, er effektiv og har en god tilgang til gæsterne i kantinen,” fortæller Per Jensen, der er køkkenchef i Hillerød-afdelingen af DinnerdeLuxe, som i alt har 16 kantiner rundt om i Danmark.

Det gode match er opstået, fordi Henriette Camilla Andersen i efteråret 2019 blev henvist til forløbet Madskolen i Halsnæs og Hillerød Kommune, der handler om at flytte mennesker med kognitive udfordringer tættere på et job i madbranchen. Det er A2B og Meyers Madhus, der sammen står for forløbet.

”Jeg vil kunne forsørge mig selv”

Da Henriette begyndte på Madskolen, var det med et brændende ønske om at lykkes med noget efter mange år med tilknytning til det kommunale system - og uden job.

”Jeg har haft en svær opvækst, som har sat nogle spor i mig. Men nu er jeg selv blevet mor, og det har motiveret mig til at komme videre i mit liv, få et job og kunne forsørge mig selv,” siger hun.

På forløbets første 13 uger, der har fokus på at opkvalificere både socialfaglige og køkkenfaglige kompetencer, viste Henriette stort engagement og rigtigt gode kompetencer i køkkenet – og et medført servicegen, som hun snart var klar til at prøve af i en praktik på en arbejdsplads.

Rummelighed og forståelse

Når A2B hjælper deltagerne på Madskolen med at finde praktikplads, er der fokus på at finde en virksomhed, der er klar til at rumme en medarbejder med kognitive udfordringer. Og som har forståelse for, at der er brug for en vis rummelighed – men også krav - for at give deltageren en arbejdshverdag, som man kan trives og vokse i. Den opgave var DinnerdeLuxe straks med på at tage:

”Jeg har selv tidligere oplevet udfordringer i livet, og jeg vil gerne være med til at inspirere andre mennesker og være med til at gøre en forskel i forhold til at finde en plads på arbejdsmarkedet. Henriette har rigtigt meget potentiale, og jeg vil rigtigt gerne være med til at hjælpe hende videre,” fortæller køkkenchef Per Jensen, der er Henriettes primære kontaktperson.

Føler, at hun shiner

DinnerdeLuxe var fra begyndelsen klar til at give Henriette Camilla Andersen en praktikplads kombineret med en fastansættelse med et par lønnede timer om dagen, og fra første dag var det et perfekt match - med gensidig forståelse, fokus på arbejdsopgaverne og fælles humor. Og siden den første dag, er Henriette Camilla Andersens mentale styrke bare vokset, og hun tror på drømmen om en dag at kunne blive selvforsørgende i et job, hvor hun føler, at hun shiner.

Corona-krisen har sat drømmene lidt på pause, da Dinnerdeluxe har været nødt til at hjemsende medarbejdere – også Henriette, der er hjemsendt fra de lønnede timer, ligesom hun er sat på standby i forhold til genetableringen af sin praktik. Men planen er, at hun snart vender tilbage, og Henriette tror stadig på drømmen om at kunne få et job og forsørge sig selv.

 

FAKTA

Om Madskolen

  • Madskolen er et projekt, der handler om at flytte personer med kognitive udfordringer tættere på et job i madbranchen.
  • Projektet foregår i Hillerød og Halsnæs Kommune.
  • A2B og Meyers Madhus står for indsatsen.
  • Deltagerne får indledningsvis styrket deres socialfaglige og køkkenfaglige kompetencer, hvorefter de gennemfører et praktikforløb med mål om et job.

 

Skal vi kontakte dig?

Skriv en besked, og vi vender tilbage til dig