Ny Aftale Landsdækkende praktik

I begyndelsen af 2016 har A2B indgået en landsdækkende rammeaftale for praktikforløb med byggevarekæden XL-BYG. Aftalen sikrer, at A2Bs kandidater på både sprogcentre og basiscentre har mulighed for at komme i relevant og virkelighedsnær virksomhedspraktik.

 

 

En vigtig del af A2Bs indsats over for kandidater på vores sprogcentre og basiscentre er virksomhedspraktikken. Når kandidaterne kommer ud på en arbejdsplads bliver alt det, de lærer i undervisningslokalet, langt mere håndgribeligt og målet mere tydeligt. På arbejdspladsen træner kandidaterne at tale dansk med kollegerne, lærer kulturelle spilleregler at kende og prøver sig selv af i forhold til de krav, der bliver stillet på arbejdsmarkedet.

 

Den landsdækkende rammeaftale med XL-BYG betyder, at kæden har mulighed for at modtage en kandidat fra A2B med det klare formål at opkvalificere den enkelte både sprogligt, fagligt og personligt. Fra XL-BYG side ligger der i aftalen et ønske om at bidrage til en bedre integration af flygtninge og indvandrere på det danske arbejdsmarked og tage et socialt ansvar over for de borgere, som har brug for en ny start.

 

Samarbejdet med XL-BYG er blot begyndelsen på A2Bs mål om at få flere faste, landsdækkende praktikaftaler med forskellige virksomheder.