Varieret hverdag som sprogkonsulent

Hverdagen på A2Bs sprogcenter er aldrig kedelig og består af både undervisning, rådgivning og virksomhedskontakt, fortæller Steffen Berg Bendtsen, der er sprogkonsulent på A2Bs sprogcenter i Rebild Kommune.

Der er ikke to dage, der ligner hinanden, og man keder sig aldrig. Sådan omtrent beskriver den 29-årige Steffen Berg Bendtsen sit job som sprogkonsulent på A2Bs sprogcenter i Rebild Kommune, hvor han både underviser i dansk og på aktiveringsindsatsen, har individuelle rådgivningssamtaler og har kontakt til virksomheder for at finde praktikpladser.

”Det er meget varieret, jeg underviser et hold på danskuddannelse 1, og jeg underviser de kandidater, der er i aktivering hos os, hvor målet er, at de skal blive selvforsørgende. Den øvrige tid bruger jeg på forberedelse, at have samtaler med kandidater og på at kontakte virksomheder for at lave aftaler om praktikpladser til kandidaterne,” fortæller han.

En god portion tålmodighed

Steffen Berg Bendtsen er uddannet cand. mag. I engelsk og international virksomhedskommunikation fra Aalborg Universitet og har specialiseret sig i branding og kommunikation. Inden han kom til A2B har han været underviser og mentor på Aalborg Universitet og har arbejdet med strategisk kommunikation og branding.

”Selv om jeg har undervist før, skal der nogle flere og andre kompetencer i spil, når jeg underviser voksne udlændinge, der taler meget begrænset dansk. Man skal være kreativ og have en god portion tålmodighed, fordi det naturligvis tager lang tid at lære et helt nyt sprog. Og så skal man have en personlighed, der kan rumme mange forskellige typer mennesker,” siger Steffen Berg Bendtsen, der oplever, at kandidaterne er ivrige efter at lære sproget og komme tættere på et job.

Glæde og engagement

”De udviser et stort gåpåmod over for det at være kommet til Danmark og det at gå på sprogcentret. Jeg bliver glad, når jeg kan mærke deres aktivitet og engagement i undervisningen. Det smitter af, undervisningen bliver endnu bedre, og kandidaterne lærer mere,” fortæller han.

For Steffen Berg Bendtsen er der også noget personligt givende ved hver dag at arbejde med flygtninge og indvandrere, der har forladt deres liv i hjemlandet og nu er ved at etablere sig i et helt nyt land. Lære sproget, hjælpe børnene på plads, forstå kulturen og finde et job. 

”Når man ved, hvad nogle af de mennesker, vi arbejder med, kommer fra, er det bekræftende at se deres glæde og engagement over for ting, som vi danskere måske engang i mellem tager for givet,” siger han.