praktik fører til job I lære som bager

Vi har tidligere besøgt Mohammad Aref Mooussa, som har været kandidat på et af A2Bs opkvalificeringsforløb. Dengang drømte han om en uddannelse inden for fødevarebranchen, og A2B etablerede derfor praktik hos Lokalbrugsens bager, hvor han i dag er i voksenlære.

Wienerbrødsdej i lange baner, remonce, creme, jordbærtærter og browniedej. Hos Lokalbrugsen Vorrevangs bageri i Aarhus er der masser af lækre sager og masser af tempo. Lige det, som Mohammad Aref Moussa ønskede sig af et job. Han har nu afsluttet to praktikperioder med masser af gå-på-mod og høj arbejdsmoral, som har gjort ham uundværlig i bageriet. Nu er han ansat i voksenlære som bager – og det er både brugsuddeler, bagermester og Mohammad glade for.

 ”Mohammad startede i påsken 2015, og vi kunne hurtigt se, at hænderne var skruet rigtigt på. Derfor manglede han også i bageriet, da de to praktikperioder var færdige,” fortæller Hans Larsen, der er bagermester i Lokalbrugsen.

Brugsuddeler Gert Jensen fik derfor lavet en aftale med Mohammad om en voksenlæreplads som bager, og han har været så dygtig til bager-faget, at hans uddannelse er blevet kortet ned med halvandet år. Bagermester Hans Larsen er Mohammads nærmeste chef i bageriet, og han er meget glad for Mohammads meget høje arbejdsmoral.

”Mohammad har en fantastisk arbejdsmoral, et stort gåpåmod og er meget stabil. Har vi brug for at han møder kl. 2 om natten, så stiller han ikke spørgsmål ved det, men gør det bare. Han har ovenikøbet købt bil for at kunne passe jobbet,” fortæller Hans Larsen.

 Da vi tidligere besøgte Mohammad, var han klar på at begynde på Danskuddannelse 2 for at kunne uddanne sig til køkkenassistent. Han havde nemlig flere gange stødt panden mod muren i et forsøg på at få arbejde inden for fødevarebranchen. Men via praktikken, som A2Bs konsulent fik etableret, fik han altså en chance i Lokalbrugsen. Mohammad er glad for, at han nu kan bruge sine kompetencer fra hjemlandet i Danmark.

"Jeg arbejdede også som bager i Syrien. Nu kan jeg godt lide at arbejde her – det er godt," fortæller Mohammad.

Mohammad kom til Danmark fra Syrien i 2011 og har tidligere været i praktik i et bageri. Han begyndte i praktik hos Lokalbrugsen Vorrevang i Aarhus i 2015.

Hvis du vil genlæse Mohammads historie kan du klikke på billedet herunder.

Læs også om Mohammad på Favrskov kommune