THE NEXT ONLINE COURSE STARTS ON 24 JANUARY 2022

styrkelse af udsatte unges muligheder for job og uddannelse A2B med i nyt projekt

Bikubenfonden har netop valgt at støtte A2B, der sammen med Meyers Madhus, Hotel- og Restaurantskolen og Professionshøjskolen Absalon de seneste måneder har udviklet et koncept og arbejdet på en ansøgning til fondens ansøgningsrunde ”Unge på kanten uden job og uddannelse”.

Bikubenfonden har udvalgt vores fælles projekt ’Højskole uden mure’ som en af tre indsatser, der over de kommende år skal gøre en forskel for udsatte unge. Bikubenfonden har strategisk fokus på at styrke udsatte unges livsmestring, og det er den ambition, ’Højskole uden mure’ skal bidrage til at indfri.

Med mad som omdrejningspunkt bygger ’Højskolen uden mure’ et støttende og forpligtende læringsfællesskab for udsatte unge. I hvert forløb vil de unge deltage i en række kvalificerende aktiviteter, herunder praktikforløb. Forløbene afsluttes med afvikling af en madfagligt event fx folkekøkken eller pop-up café.

"En stærk kreds af samarbejdspartnere"

- Højskole uden mure’ har et vigtigt og nyskabende fokus på fællesskabet som virkemiddel til at inspirere og fastholde unge i deres udvikling. Bag konceptet står en stærk kreds af samarbejdspartnere, som kan bidrage med hvert sit fokus og styrke til udviklingen af forløbene. Det har vægtet højt i udvælgelsen, siger Sine Egede, chef for det sociale område i Bikubenfonden.

For A2B er støtten en fantastisk kulmination på en spændende udviklingsproces:

- Vi er meget glade for, at Bikubenfonden har valgt at støtte konceptet. Vi har været igennem en meget spændende udviklingsproces med dygtige samarbejdspartnere og synes, at vi er kommet frem til et nyskabende koncept, som kan give udsatte unge en varig tilknytning til arbejdsmarkedet. Nu glæder vi og meget til for alvor at komme i gang med at føre det ud i livet, siger Inge Sørensen, der er direktør i A2B.

’Højskole uden mure’ har modtaget en bevilling på 9.997.812 kr. Læs mere om "Unge på kanten" her.

Contact | Kontakt

Skriv en besked, og vi vender tilbage til dig | Write a message and we will get back to you