Unge-Kompasset Målrettet opkvalificering af unge

Unge-Kompasset er et uddannelses- og jobrettet opkvalificeringsforløb målrettet unge.

Hvad er Unge-Kompasset og til hvem?

Unge-Kompasset er et uddannelses- og jobrettet opkvalificeringsforløb med fokus på at få unge ledige i uddannelse eller job inden for et område med mangel på arbejdskraft. Forløbet er målrettet ledige unge mellem 18 og 29 år. Læs her om en af de unge, vi har rådgivet, og som nu er kommet i job

Personlig og faglig afklaring

A2Bs fokus er at finde frem til de unges motivation og bruge den fremadrettet. Det handler om at skabe tillid og kigge grundigt på den enkeltes muligheder. Samtidig skaber vi fokus på handling – og dermed resultater.

Forløbsbeskrivelse

Forløbet er bygget op omkring tre moduler:

Modul 1: Hvorfra – hvem er jeg?

I denne proces opbygges relationer til de andre på holdet og til rådgiverne. Gennem øvelser og undervisning finder vi frem til stærke sider og udviklingspunkter hos den enkelte kandidat – faglige som sociale.

Modul 2: Hvorhen – hvad kan jeg?

Gennem undervisning og øvelser forbereder vi de unge på uddannelse og job. Vi taler om forskellige temaer som studieliv og notatteknik, sundhed og livsstil, styr på regningerne, indsigt i arbejdsmarkedet og brancheundervisning. Vi afdækker uddannelses- og jobmuligheder samt besøger skoler og virksomheder.

Modul 3: Hvordan – hvad skal jeg?

Gennem øvelser og samtaler finder vi frem til handlingsplaner og uddannelsesplaner for den enkelte kandidat. Vi har i denne periode særligt fokus på at matche den enkelte unge til den rette praktikplads.

mød en kandidat

"Det her havde jeg aldrig turdet drømme om"

Anja gik efter et A2B-forløb fra at være kontanthjælpsmodtager med depression og social fobi til i dag at være selvforsørgende.

Her er vi

Vi har hovedkontor i Århus, og derudover har vi egne undervisnings- og rådgivningslokaler i de kommuner, vi samarbejder med.

find dit lokale a2b-center her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

A2Bs nyhedsbrev udkommer cirka seks gange om året og indeholder nyheder, cases og aktuelle tilbud. Du kan til enhver tid afmelde nyhedsbrevet igen.